Happy Feet with Sylvia

Online store

Happy Feet with Sylvia

Online store

UniBrace system

UniBrace is de nieuwste vinding van het team van Arkada uit Polen. Het is een prachtig instrument waarmee verschillende soorten én maten beugels voor alle vormen van ingroeiende nagels kunnen worden gemaakt.

Doordat de maat individueel kan worden aangepast zijn de beugels ook geschikt voor kleinere tenen of zelfs vingers. De beugels zijn unilateraal én bilateraal te plaatsen. Het bevestigen kan op verschillende manieren.

Afhankelijk van de indicatie of juist de contra indicaties, kan er gekozen worden voor haakjes om beide nagelranden, het plakken van de beugel op de nagelplaat of een combinatie van een haakje en een geplakte zijde. Altijd een ideale beugel dus voor iedere vorm van ingroei, met maar 1 instrument!

 

Adrian Arkada & Daniel Abratkiewicz

DE TECHNIEK

Met UniBrace, kunt u zelf beugels maken in de karakteristieke “M” vorm. De beugels zijn geschikt om te bevestigen met een haakje om de nagel of te plakken op de nagelplaat óf een combinatie daarvan.

Om de beugels te maken heeft u nodig; de UniBrace tool, orthonyxie draad, een draadkniptang en een spitsbektang voor het buigen van haakjes. Daarnaast adviseren wij de beugel te fixeren met composiet. Het is mogelijk acryl te gebruiken.

Het voordeel van composiet is echter dat het een sterkere fixatie biedt met een veel kleiner bolletje dan met acryl mogelijk is. Ook is composiet geschikt en goedgekeurd voor medische toepassingen, waardoor het veilig is voor gebruik op het menselijk lichaam, zelfs in het geval van een eventueel aanwezige ontsteking of bijvoorbeeld een acryl intolerantie.

Om composiet te gebruiken heeft u composiet Flow nodig, een speciale UV lamp, bond en bond applicator kwastjes. Het grote voordeel van UniBrace, is de mogelijkheid van het creëren van een beugel met 3-dubbele sterkte De “hefboom” kracht (A) wordt verkregen uit de flexibiliteit van het draad en de eigenschap om terug te willen keren naar zijn oorspronkelijke vorm De “veerkracht” (B) wordt verkregen uit de in het draad geperste vorm, dit functioneert als een soort scharnier De “rotatiekracht” (C) wordt verkregen uit de haakjes rondom de nagel De beugel kan op drie manieren op de nagelplaat worden bevestigd.

Door deze diversiteit is de techniek zowel unilateraal als bilateraal in te zetten, wat een groot voordeel is. Door middel van 2 haakjes om de mediale en de laterale nagelrand Door middel van het plakken op de nagel, vastgezet bij voorkeur met composiet op beide uiteinden Of een combinatie van deze twee, door een haakje om de ene zijde van de nagel en bevestigd met composiet aan de andere zijde UniBrace is, zoals de naam al doet vermoeden – een universele aanpak van het probleem van ingroeiende nagels.

Maar goede educatie vinden wij net zo belangrijk als ons instrument. Bij UniBrace ontvangt u een USB stick met daarop 5 lessen hoe het instrument te gebruiken. Experts adviseren echter een individuele aanpak voor iedere casus.

Om dat inzicht te ontwikkelen, bieden wij ook een workshop UniBrace, gegeven door goed getrainde instructeurs.

Waarom wij verliefd zijn op UniBrace?
+ Het biedt alles dat een specialist zich kan wensen in 1 instrument
+ De mogelijkheid om drie krachten simultaan te gebruiken
+ Eenvoudig uit te voeren
+ Gemakkelijke bevestiging zowel op als onder de nagelplaat
+ Comfortabel voor de patiënt
+ Esthetische ziet het er elegant uit
+ Wij bieden onderwijs op het hoogste niveau
+ Duurzaam
+ Goedkoop